KURUCULUĞUNU Ankara- Etimesgut ilçesinde görev yapan Beden Eğitimi ve Spor öğretmenleri Çağın Altuğ ve Levent Yıldırım’ın yaptığı eTwinning Projesi’nde Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan beden eğitimi ve spor öğretmenleri bir araya geldi.
ÇOCUKLARIN SPOR YAPMAYA İHTİYAÇLARI VARDI
Çağın Altuğ’un “Uzaktan Eğitim, Yakından Hareket” sloganı ile başlattığı ve Türkiye’nin farklı illerinde görev yapan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri Levent Yıldırım, Süleyman Kaya (Kocaeli- Darıca), Mehmet Sıraç Akpınar (Mardin- Savur), Tarık Gül (Antalya- Döşemealtı) ve Kamil Alıcı’nın (Burdur- Gölhisar) yürüttüğü proje sosyal medya paylaşımları ile eğitim camiasında dikkat çekmeye ve yankı uyandırmaya devam ediyor.
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Çağın Altuğ, “Uzaktan Eğitim, Yakından Hareket” mottosuyla hiç tanımadığı öğrencilere ve öğretmenlere ulaşmanın kendisini mutlu ettiğini ifade ederek şöyle devam etti:
“Tüm dünya koronavirüsle mücadele etmeye çalışırken, kuşkusuz herkesin hayatı bu süreçten bir şekilde etkilendi. Koronavirüsün yol açtığı pandemi döneminde alışkanlıklarımız değişti. Evde kaldığımız bu günlerde sporun önemi daha da arttı. Normal zamanda spor yapmayan insanlar bile evde kendine hareket alanı açmaya başladı.
Uzun saatler evde vakit geçirmek hem fiziksel hem de ruhsal başka sorunları tetikledi. Biliyoruz ki, fiziksel aktivite ve egzersiz, büyüme ve gelişme üzerine olumlu etkiler taşıyor. Çocuklarda düzenli egzersiz, daha güçlü kas ve kemik yapısı sağlamakta, aşırı kilo gelişim riskini azaltmakta ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Okula, spora giden, arkadaşlarıyla oyun oynayan çocuklar ve gençlerin yerini evde vakit geçiren bir nesil aldı. Bu nedenle bu süreçten belki de en çok etkilenenler aktif yaşam süren çocuklar ve gençlerimiz oldu. Çocukların evde de aktif kalabilmelerini sağlamak için neler yapabiliriz sorusuna yanıt aradık ve tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgınının öğrencilerimiz üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri (hareketsizlik, obezite vb) en aza indirgemek için çalışmalara başladık.
Bu çalışmalar doğrultusunda yaklaşık 6 ay sürecek olan projemizin 8 haftasını uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerimizin sınıf ve yaş seviyesine uygun ders içerikleri hazırlayarak onların temel hareket beceri ve bu becerilerin gelişimine bağlı olarak öğrencilerimizin hareket potansiyellerini daha etkili kullanabilmelerini hedefliyoruz. Bu sayede öğrencilere temel hareket becerilerinden yer değiştirme ve nesne kontrolü beceri konusunda bilinçlendirme yapılacak, hangi becerilerinin motor yeterlilikleriyle ilişkili olduğu konusunda farkındalık oluşturulacak, öğrencilerin yer değiştirme ve nesne kontrolü becerilerini arttırılarak, motor yeterlilik düzeylerinin gelişimine katkı sağlayacağız. Tüm bunlarla birlikle öğrenciler süreç boyunca sorumluluk alacak, etkileşimde bulunacak, karar alma yetisini geliştirecek, birbirlerine saygı duyacak ve 21. yüzyıl becerilerini öğrenecekler.”
FEDERASYON BAŞKANLARI VE MİLLİ SPORCULARIMIZ BİZLERLE OLACAK
Açıklamalarına devam eden Altuğ, “Öğrenmelerimizi yaşam boyu kalıcı hale getirmek için öğretmenler, öğrenciler, ebeveynler ve yerel yetkililer arasında iş birliği sağlayıp, uluslararası arenada bayrağımızı dalgalandırmış milli sporcularımızla beraber, çeşitli spor federasyonları başkanlarını derslerimize misafir ederek, çocuklarımıza sporun insanlara neler kazandırdığını ve spor yaptığımız zaman nasıl sağlıklı olabileceğimizi aktarıp onlara sporu sevdirmeye çalışıyoruz.” dedi. Altuğ, “herkese spor dolu günler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.